Standarde UE la reinnoirea permisului

Iata ca soferii din Romania au o surpriza atunci cand isi vor reinnoi permisul de conducere, ei vor trebui sa respecte o noua directiva europeana, sau mai pe scurt vor trebui sa treaca pe la medic si sa faca un examen care sa ateste ca nu sufera de apnee moderata sau severa, adica sa dovedeasca ca nu au sa adoarma la volan. Ciudata decizie, dar se pare ca va trebui implementata cat de curand si in Romania.

Standarde europene la reinnoirea permisului de conducere

Ca de obicei aderarea la Uniunea Europeana nu inseamna numai bucurie pentru romani, iar soferii vor avea de facut in viitor noi controale medicale atunci cand le expira permisul de conducere. Din cate am inteles medicul va decide daca mai poti fi sofer sa nu. Ce este aceasta apnee moderata sau severa, cum se manifesta si ce riscuri exista pentru soferi?

Este o dereglare a respiratiei si se manifesta prin blocarea de scurta durata a cailor respiratorii in somn. Daca sforai este clar, esti suspect de apnee. Dar de aici pana la modul in care se vor da aceste avize de la medici, e cale lunga. Presimt ca va fi iarasi loc de dat niste bani medicului, care va atesta ca la data la care ai fost la el, erai perfect sanatos. Cine-l poate contrazice? Nimeni! Cine va avea de suferit? Evident soferul, care indiofrent de situatie va mai scoate niste bani din buzunar.

Tineti aproape de site-ul Calator.Info, noi suntem pregatiti zilnic sa va dam cele mai noi informatii pentru calatori si soferi, iar programul de rezervari online va ajuta sa gasiti cele mai rentabile curse pentru Uniunea Europeana!