Amenda de circulatie de 1.800 euro

Fara a avea pretentia ca noi am descoprit stirea sta de senzatie ( a aparut pe Kamikaze ), cred ca e o lectie de invatat aici pentru soferii romani din Germania ( mai ales ca am si eu ceva experienta de pe vremea cand alergam de colo – colo prin Munchen ). Ca idee, sa stiti ca amenzile de circulatie nepaltite in Germania tot le veti achita candva, doar ca vor fi de cateva ori mai mari ( pentru ca se adauga penalizari ). Dci cu riscul de a pierde cateva ore ( sau poate o zi sau doua ), mergeti si achitati cumva amenzile inainte de a parasi tara.

Amenda de circulatie de 1.800 euro in Germania

Revenind la amenda de circulatie de 1.800 de euro platita de un smecher din Romania care se credea istet, iata ce bravura a facut. La o interesectie la semafor trece de banda contiunua pe contrasens si se posteaza primul, apoi la verde porneste in tromba. Urmarit deja de ceva vreme de politie ( la o benzinarie facuse iarasi pe grozavul ), este oprit la 20 de metri de intersectia unde se crezuse Fat Frumos.

Un roman era primul in coloana asa ca a fost oprit si el pentru a fi martor, iar cand politistii au aflat ca e tot din Romania l-au rugat sa traduca ( smecherul nu stia o boaba nemteste, englezeste sau ungureste 🙂 ). Romanul a tradus sarguincios dar i-a si rugat pe politisti sa nu-l ierte, asa ca nu stiu daca l-au ascultat sau nu pe al nostru, dar smecherul cu numar de Bucuresti si masina plina de neoane, a primit o mica amenda de 1.800 de euro!

Ce stiu eu? Ca avand numere de Romamnia ma opreau mai des la filtre, din prima zi cand am ajuns in Munchen pe o ninsoare de nu vedeai omul la cinci centimetri de nas, apoi pe cand mergeam la strand in afara orasului, de vreo doua ori. Politicosi, nu am ce zice, ceva engleza invarteau, nu mi-au facut nimic dar m-au frecat cu 100 de intrebari 🙂 .